Några barn sitter bredvid varandra på golvet

BUP Stockholm utökar med ännu fler neuropsykiatriska mottagningar

Under det senaste året har BUP Stockholm utökat med flera nya enheter som är inriktade på att utreda barn och unga med neuropsykiatrisk problematik och erbjuda medicinsk behandling för barn och unga med adhd. För att möta det stora behovet av utredningar kommer ytterligare mottagningar att öppna de kommande åren.

I början av 2022 öppnade den första NP-mottagningen, som då var placerad på Södermalm och som nu den 1 juli 2023 flyttar till mer ändamålsenliga lokaler i Sickla. I slutet av våren 2022 öppnades en enhet på Kungsholmen, och under våren 2023 öppnade ytterligare två mottagningar – i Älvsjö och Solna.

– Under andra kvartalet 2024 planerar vi att öppna en femte NP-enhet i Danderyd, och enligt våra beräkningar kommer det att finnas behov av en sjätte mottagning senast i januari 2025. Vi gör satsningen för att kunna möta behovet av neuropsykiatrisk utredning och medicinsk behandling av adhd som finns i Stockholm. Inom BUP Stockholm har vi även skapat ytterligare två interna enheter som uteslutande arbetar med neuropsykiatriska utredningar så att de patienter som i dag väntar på en neuropsykiatrisk utredning inom BUP Stockholm ska få vård, säger Sofia Tejler som är chef för sektionen BUP Neuropsykiatri inom BUP Stockholm.

Läs mer om vår satsning på NP-utredningar i en tidigare nyhet

Publicerad 2023-06-30