Flicka och vårdpersonal i samtal

Nu startar BUP Stockholms femte neuropsykiatriska mottagning

I maj öppnar BUP Neuropsykiatri nordost i Danderyd. Det blir BUP Stockholms femte neuropsykiatriska mottagning. Den nya mottagningen är en del av BUP Stockholms satsning på att skapa mottagningar specialiserade på neuropsykiatrisk problematik.

Under de senaste åren har BUP Stockholm utökat med flera nya enheter som är inriktade på att utreda barn och unga med neuropsykiatrisk problematik och erbjuda medicinsk behandling för barn och unga med adhd. I dag finns det mottagningar i centrala Stockholm, Solna, Nacka och Älvsjö, och snart finns det även en i Danderyd.

– Det känns roligt att kunna erbjuda vård inom vår sektion för neuropsykiatri i den nordöstra länsdelen, och vår femte neuropsykiatriska enhet är efterlängtad av både medarbetare och patienter. Det känns positivt att vi nu har mottagningar som täcker hela Stockholmsområdet, och det finns bra kommunikationer i närheten av den nya mottagningen, säger Sofia Tejler, som är chef för sektionen BUP Neuropsykiatri inom BUP Stockholm.

Besök mottagningens sida

Foto: Yanan Li

Bilden visar ett samtal mellan en flicka och en behandlare. Bilden är arrangerad och de avbildade personerna har ingenting med innehållet att göra. 

Publicerad 2024-05-06