På akuten

På akuten hjälper vi dig som har allvarliga och akuta psykiska problem. Behöver du läkemedel eller sjukintyg ska du vända dig till en allmänpsykiatrisk mottagning eller din vårdcentral.

Det här händer vid ditt besök

Kommer du till akuten dagtid vardagar anmäler du dig i kassan. Övrig tid ringer du på dörrklockan och anmäler dig till den personal som öppnar dörren. Du behöver kunna legitimera dig. 

Efter att du har blivit registrerad får du prata med någon personal och berätta varför du har kommit hit och vad du behöver hjälp med. Du får sedan träffa en läkare som gör en bedömning av vilken vård du behöver. Ibland kan det räcka med ett besök och samtal på akuten innan du får åka hem.

Du kan också få en remiss till vidare behandling på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Du som behöver mer hjälp kan bli inskriven och få vård på en heldygnsavdelning. Akutens läkare kan även hänvisa dig till vård på till exempel en vårdcentral eller inom beroendevården.

Jourmottagningar

Mellan 8-22 varje dag får du snabbast hjälp genom att kontakta en av våra jourmottagningar. Våra jourmottagningar finns över hela Stockholm.