Akuten

Mellan klockan 8 och 22 varje dag får du snabbast hjälp hos våra jourmottagningar. 

Övrig tid är du välkommen till psykiatriska akutmottagningen, som är öppen dygnet runt.

Du är välkommen att komma hit själv eller tillsammans med din närstående. Du kan också komma hit via ambulans, polistransport eller från en annan vårdgivare.

På akuten hjälper vi dig som har allvarliga och akuta psykiska problem. Behöver du läkemedel eller sjukintyg ska du vända dig till en allmänpsykiatrisk mottagning eller din vårdcentral.

Det här händer vid ditt besök

Kommer du till akuten på en vardag mellan klockan 8.00 - 20.45 anmäler du dig i kassan. Övrig tid är du välkommen att ringa på dörrklockan och anmäla dig till den personal som öppnar dörren. Du får visa legitimation och frikort om du har ett sådant.

Efter att du har blivit registrerad får du prata med någon personal och berätta varför du har kommit hit och vad du behöver hjälp med. Du får sedan träffa en läkare som gör en bedömning av vilken vård du behöver. Ibland kan det räcka med ett besök och samtal på akuten innan du får åka hem.

Du kan också få en remiss till vidare behandling på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Du som behöver mer hjälp kan bli inskriven och få vård på en heldygnsavdelning. Akutens läkare kan även hänvisa dig till vård på till exempel en vårdcentral eller inom beroendevården.

Här är våra jourmottagningar

Våra jourmottagningar har öppet varje dag 8-22 om inget annat anges. Hos dem får du snabb och kvalificerad hjälp.  

Klicka på mottagningens namn för att komma direkt till deras kontaktsida:

För att se mottagningarna på en karta gå till Google Maps.