Uppföljning och avslut

Vägen till psykisk hälsa är ibland lång, men du kan nå dit.

Andra har klarat det och det kan du också göra. Vi finns här för att stötta och hjälpa dig under behandlingen, men också efteråt. 

Vissa psykiska sjukdomar kräver lång kontakt med psykiatrin, kanske för resten av ditt liv. Men även då är vårt mål att hjälpa dig till en så god livskvalitet som möjligt. 

Jag mår bättre - vad händer nu?

Det är inget självändamål för oss att du ska vara kvar som patient inom psykiatrin om du inte känner att du behöver det. Tillsammans med dig följer vi upp din vårdplan och ser om vi kanske kan avsluta vår kontakt eller glesa ut den. 

Som tidigare patient hos oss är du när som helst välkommen tillbaka. Hör gärna av dig en gång för mycket än att vänta tills dina psykiska problem åter har blivit ohanterliga. 

Det är troligt att du har lärt dig mycket om psykiska besvär under din behandling. Känner du att du också vill hjälpa och inspirera andra så kontakta gärna någon stödorganisation och fråga hur du kan bidra.

Organisationer som erbjuder stöd

Det finns många stödföreningar som erbjuder hjälp till dig som har psykiska problem eller beroende, samt till dig som är närstående

Vård hos oss

Du är välkommen att söka direkt till våra allmänpsykiatriska mottagningar, men du kan också gå via din vårdcentral eller husläkare.